Övrigt

Reeder till iPad är äntligen här

reeder_ipad_a

Ja äntligen har det kommit en bra RSS-läsare och den är inte bara bra utan ett givet köp. Skulle egentligen inte behöva skriva mer än köp!

Reeder till iPad kommer som en egen app och inte som en universal app men det jobb som utvecklaren lagt ner på den nya versionen är väl värt varenda krona. Det är inte bara Reeder för iPhone som gjorts för en större skärm utan det är verkligen anpassat för hur man håller en iPad för att enkelt och snabbt nå kontrollerna med tummen. Man behöver inte längre som i andra RSS-läsare för iPad peka runt som en tok på skärmen för att läsa sina feeds.

reeder_ipad_b

Längst till vänster på skärmen finns en svart rand där alla kontroller sitter för att navigera sig och det sköter man enkelt med tummen. Eftersom den är så tunn når man lätt in till kolumnen innanför som innehåller listan med artiklar. Med höger tumme skrollar man i den öppna artikeln och når knappen för att dela med exempelvis Twitter eller spara till Instapaper eller Read It Later.

reeder_ipad_c

I stående läge fungerar den i stort sett lika med undantaget att artikeln man läser täcker hela rutan utom kontrollkolumnen. För att stänga artikeln för man den helt enkelt åt sidan med en sveprörelse. Det hela fungerar mycket smidigt. Du kan förstås också gå direkt till nästa artikel om man skulle vilja det.

Vyn där man ser sina mappar med feeds är också en snygg lösning där man likt funktionen i bilder kan få upp en stack med de feeds den innehåller. Det finns förstås massor av fler funktioner i Reeder men dessa tror jag är nog för att du ska skaffa dig appen.

Reeder for iPad är helt klart värda sina 38kr.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!