by • 4 maj, 2009 10:45 • Nyheter2 kommentarer227

Res i Skåne fungerar igen, och tur är väl det

Res i SkåneRes i Skåne är iPhone-programmet för alla oss kollektivåkande skåningar – som Skånetrafiken inte gillade. Redan dagen efter det lanserades slutade det fungera och den officiella anledningen var att företaget inte ville att program som de själva inte hade kontroll över anslöt till deras servrar. Läs mer om det här.

Nu har programmet emellertid uppdaterats och fungerar som det skall igen och det är ett riktigt bra alternativ till Skånetrafikens egna program med samma namn. Det sistnämnda kräver nämligen att man är medlem på Skånetrafikens Mina Sidor något som de flesta inte är och särskilt inte ni som besöker vårt vackra län temporärt. Ännu värre blir det att det inte går att bli medlem via programmet utan att vi blir hänvisade att gå in via webbläsaren. Behöver jag säga att den inte är mobilanpassad? Ännu bättre <- Ironi blir det genom att funktionen Sparade resor också kräver att vi går in på deras webbsida.

Man har alltså helt missat att grejen med iPhone är att vi skall kunna ställa oss i en stad, gå in på App Store, hitta rätt program för stundens behov och sedan fungerar det fullt ut. Krav på att registrera sig på en webbsida ingår ej. Nej stor tack till Fredrik Olsson och hans Resa i Skåne (App Store-länk).