Övrigt

RIM och Motorola visar upp en kompromiss gällande nano-SIM

nano-sim-the-verge

Vi har följt dramat kring valet av nästa generations SIM-kortstandard som visat sig bli allt annat än en enkel och smidig process. Apple har vägrat vika sig från deras egen standard som ett gäng olika operatörer och andra branschföretag står bakom, medan Nokia, RIM och Motorola tillsammans försökt pusha för deras radikala och nytänkande design. Apples förslag är i princip bara ett mikro-SIM som rensats från all plast.

Valet av nästa generations SIM-kortstandard (4FF) görs via branschorganisationen ETSI som har de flesta företag inom branschen som medlemmar. Varje medlem får i via omröstningar lägga sin röst på ett av förslagen. Förra datumet för röstning sköts upp, och det senaste vi hörde var att röstningen var igång från och med förra veckan. Via The Verge får vi nu veta att RIM och Motorola nu presenterat en design som är en kompromiss mellan Apples och deras eget designförslag. Nokia nämns inte längre och det är oklart om de har vikt undan.

nano-SIM-TheVerge1

RIM och Motorolas kompromiss-design (The Verge)

RIM och Motorolas kompromissförslag består av Apples SIM-design som grund, med ett par tillägg. Bland annat vill RIM och Motorola att SIM-modulen ska ha en liten hake så att kortet ska kunna klickas på plats, istället för att enbart kunna hållas på plats med hjälp av en bricka eller annat slags hölje. Enligt RIM och Motorola skulle deras reviderade design innebära att nano-SIM blir bakåtkompatibla med hjälp av adaptrar, vilket Apple och Apples hejarklack hela tiden förespråkat. Den ursprungliga designen från Nokia, RIM och Motorola har ingen som helst bakåtkompabilitet, men har istället fler funktioner men är i kombination med fästmekanismen fysiskt mindre, enklare att hantera för konsumenter och i slutändan billigare att tillverka.

Om du är intresserad av detta lilla drama i teknikbranschen kan du läsa mer i våra tidigare inlägg:

Nästa generations SIM-kort (nano-SIM)
ETSI skjuter upp omröstningen om nästa generations SIM-standard (nano-SIM)
Valet av nästa generations SIM-kort kan avgöras denna vecka
KÄLLA: THE VERGE (2), ITWORLD
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!