Skrivet den 7 januari 2019 kl 20:14 av Amazon, Nyheter, SmartaHemKommentarer inaktiverade för Ring lanserar Door View Cam – gör dörrögat smart843

Ring lanserar Door View Cam – gör dörrögat smart
Gevalia gillar inte det här

På CES-mässan visade idag Ring upp sin senaste skapelse och denna gång är det inte en smart ringklocka som placeras på utsidan av dörrkarmen utan denna video-dörrklocka placeras i dörrögat på din ytterdörr.

Ring Door View Cam är en trådlös video-dörrklocka som installeras i hålet på befintliga dörrar som har ett så kallat dörröga och det krävs varken borrning eller några andra ingrepp på dörren. Installationen går till så att man skruvar loss det gamla dörrögat och installerar Door View Cam på båda sidorna av dörren och det krävs ingen dragen el då den har ett laddningsbart batteri. Kameran har stöd för tvåvägssamtal, rörelsedetektering, upptäckt av dörraktivitet, nattsyn och det går att ställa in privata zoner och kameran visar 1080p HD-video.

Rings grundare, Jamie Siminoff säger i en pressrelease:

”När vi nu fortsätter vår mission att minska bostadsinbrott och skapa tryggare bostadsområden, vill vi att alla med en ytterdörr ska ha möjligheten att skydda sin fastighet och förhindra ett brott. Vi har lyssnat de kunder som gärna vill säkra sina ytterdörrar med en Ring video-dörrklocka, men inte har haft möjligheten att installera någon av våra nuvarande dörrklockor på sina dörrar. Med Door View Cam kan vi nu tillgodose även dessa kunder.”

Kameran kommer även ha stöd för röstassistenten Alexa och det kommer att gå att ställa frågor som ”visa mig ytterdörr” och har man en Echo Spot, Echo Show eller en Alexa-aktiverad surfplatta så kommer det även gå att använda dessa för att prata med sina gäster. Priset för Ring Door View Cam är 1 999 SEK och den kommer lanseras i Sverige senare i år.

 

Comments are closed.