Övrigt

Rykte: Apple halverar beställningen av iPhone 5

iphone_5_maps_web

Apple ska enligt The Wall Street Journal ha halverat beställningen av skärmar och andra komponenter till iPhone 5. Det är naturligt att efterfrågan sjunker efter julhandeln men detta ska alltså röra sig om en halvering att den tänka produktionen för första kvartalet 2013 och alltså inte om en halveringen av produktionen jämfört med det fjärde kvartalet 2012.

    Apple’s orders for iPhone 5 screens for the January-March quarter, for example, have dropped to roughly half of what the company had previously planned to order, two of the people said. The Cupertino, Calif., company has also cut orders for components other than screens, according to one of the people.

Nu kan man så klart spekulera i vad detta beror på och en anledning kan förstås vara att efterfrågan på iPhone 5 helt enkelt sjunkit betydligt mer än Apple väntat sig.

Om detta beror på det ekonomiska läget i världen, om konkurrensen från Android och Windows Phone ökat eller om iPhone 4 och iPhone 4S i stor grads väljs istället för iPhone 5 tack vare det lägre priser är bara gissningar.

En sista om än långsökt anledning är att en ny modell av iPhone är på gång och Apple vill minska sina lager men det är mindre troligt då iPhone 5 lanserades så sent som september förra året.

Eftersom detta är obekräftade uppgifter är möjligheten att iPhone 5 säljer precis så bra som Apple gissat och om beställningen av skärmar minskat kanske det helt enkelt är så att det är en annan leverantör som fått nya beställningar.

Varför inte passa på att läsa våra recensioner av iPhone 4S och iPhone 5.

Uppdaterat: Forbes reder ut begreppen i en mycket bra artikel.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!