by • 19 november, 2014 09:23 • NyheterInga kommentarer500

Rykte: Apple möjliggör för Lightning-tillbehör under 2015

Redan förra året började Apple bana väg för trådlösa hörlurar med Lightning-anslutning, ett sätt att kombinera både laddning och ljudöverföring i en och samma kontakt och port. Enligt 9to5Mac kommer Apple i början av nästa år att börja tillåta tredjepartstillbehör med Lightning-port.

Under den årliga MFi-informationsträffen (”Made For iPhone”) där licensierade tillbehörstillverkare får reda på det senaste framkom det att Lightning-porten inom kort kommer att börja tillåtas användas i tredjepartstillbehör. Det innebär att tillverkare kan välja att lansera tillbehör som enbart är baserade på Lightning-kontakten.

Diverse batterifodral till iPhone, exempelvis, har idag både en Lightning-kontakt för att kunna ladda iPhone-enheten och en mikro-USB-kontakt för att ladda själva batteriet. I och med detta kan alltså en sådan produkt skippa USB-kontakten helt och hållet.

Även trådlösa hörlurar optimerade för iOS-enheter skulle då enbart behöva ha en Lightning-port och inget annat. Laddningen av hörlurarna skulle då kunna göras med kunders befintliga Lightning-kablar.

[source:http://9to5mac.com/2014/11/18/apple-mfi-summit-third-party-products-lightning-port-new-accessories/ ”9to5Mac”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”lightning” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]