Skrivet den 23 januari 2016 kl 00:25 av Nyheter5 kommentarer1672

Rykte: Apples nästa 4-tummare heter ”iPhone 5se” – släpps i mars

Senaste dagarna har en hel del ryktesbilder och klipp florerat på den vida webben angående Apples förväntade vår-event som enligt de senaste ryktena kommer att förläggas i mitten av mars.

Ett videoklipp visade en krympt version av iPhone 6/6s, som antogs vara Apples kommande 4-tumsmodell av iPhone som i så fall rimligtvis hade fått heta iPhone 6c. Men nu kommer den välinformerade Apple-sajten 9to5Mac med motsatt information som också menar på att klippet visade en fejkad iPhone-prototyp.

Designen för nästa modell i iPhone 5-serien förändras inte nämnvärt, om vi ska tro 9to5Mac:s senaste information från deras källor. Baksidan kommer behålla samma materialval och design som nuvarande 5s medan frontens skinande kanter byts ut mot det kurvigt avtagande glas som ramar in skärmen i iPhone 6 och 6s. Modellen ska enligt ryktet gå att få i rosa guld, utöver rymdgrå, silver och guld.

Men det kanske mest intressanta i denna ryktessväng är att namnet på nästa 5-modell enligt sajten kommer att bli ”5se”. I samma veva som denna lanseras säger sajtens källor att iPhone 5s går i graven, men vad som händer med iPhone 5c ordas det inte om.

Bortsett från marginella designförändringar och namnbyte kommer dock innanmätet vara till stor del uppgraderat. Kameror och processorer (A8 och M8) hämtas direkt iPhone 6 medan versionerna för Bluetooth, WiFi och 4G-kommunikation når samma standard som i senaste iPhone 6s.

iPhone 5se sägs också får NFC (för Apple Pay) och barometer (för utökad data i Hälsoappen, bl.a) samt en del mjukvarufunktioner som panorama- och Live Photos-bildtagning. Någon 3D touch är det dock tyvärr inte frågan om.

[source: http://9to5mac.com/2016/01/22/apple-readies-iphone-5se-not-6c-for-marchapril-with-curved-edges-live-photos/ ”9to5Mac”]