Övrigt

Rykte: Omdesignad OS X visas upp på WWDC i juni – ingen ny Apple TV eller iWatch

Apples årliga utvecklarkonferens närmar sig med stormsteg och det spekuleras vilt om vad Apple kan tänkas visa upp på sin traditionella keynote i början av veckan.

Det har också spekulerats kring om nästa version av iOS och OS X kommer att demonstreras, kanske till och med släppas i utvecklarversioner. Två ännu mera heta potatisar är att den beryktade iWatch samt en helt ny version av Apple TV kommer att lanseras.

Nu framkommer det uppgifter från den alltmer välinformerade Mark Gurman på 9to5Mac, som samtidigt styrks av Re/Code, att Apple i år kommer att lägga det mesta av krutet på iOS 8 och nästa version av OS X – version 10.10. Främst är det det sistnämnda operativsystemet som Apple lägger energi på, då Apple ska ha tagit extra resurser från iOS-utvecklarteamen för hinna snickra ihop OS X 10.10 lagom till WWDC. Det ska ha resulterat i att en hel del planerade iOS 8-funktioner har skjutits upp till en efterföljande uppdatering – iOS 8.1.

Ive-ifierad OS X att vänta

Enligt flera olika källor är det i år som Apple och dess nya chef över mjukvarudesign, Jony Ive, kommer att leverera ett nytt visuellt utseende för OS X – något som på många sätt och vis ska påminna om den nya designen för iOS, men utan att dra det riktigt lika långt.

Rent funktionellt ska saker och ting fungera som vanligt, medan en hel del visuella element kommer att tas direkt från iOS 7/8; så som av/på-knappar, snävare vinklar och en större andel “tomt” utrymme.

Varken Apple TV eller iWatch kommer att nämnas under Apples presentation 2 juni, även om källorna menar att Apple jobbar för fullt med båda dessa produkter. Apple TV förväntas enligt ryktena släppas i samband med iOS 8.1, antingen sent i höst eller i början av 2015.

Med andra ord verkar det inte som att Tim Cooks löfte om att “nya produktlanseringar under hela 2014” kommer att införlivas ens i samband med WWDC.

[source:http://9to5mac.com/2014/05/01/os-x-10-10-focus-planned-for-wwdc-ios-8-features-pushed-to-ios-8-1-new-apple-tv-os-in-the-works/ “9to5Mac”, http://recode.net/2014/05/02/codered-no-new-apple-tv-at-wwdc/ “Recode”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”apple+rykte” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!