Övrigt

Rykte: iPad mini med retinaskärm

ipad-mini

iPad mini har knappt hunnit landa på hyllorna runt om i världen och LTE-versionen har inte ens lanserats, men givetvis har ryktena om en iPad Mini med retinaskärm redan börjat florera. Det är DoNews, en kinesisk nyhetssida, som publicerat uppgifter kring att AU Optronics är igång med arbetet kring en 7.9″ retinaskärm till nästa generation av iPad mini.

Enligt ryktet kommer samma utveckling som skedde mellan iPad 2 och iPad 3 ske även för iPad mini, där upplösningen fördubblades till 2048 x 1536. Detta är tacksamt då det skulle betyda att utvecklare enkelt kan optimera sina appar genom att endast optimera grafiken till den högre upplösningen.

En tuff nöt för Apple att knäcka skulle dock vara ur ett marknadsföringsperspektiv, då det skulle innebära att iPad mini med retinaskärm skulle ha märkbart högre pixeltäthet än storebror; 326 ppi (pixlar per tum) gentemot 264 ppi. Apple marknadsför idag den modell som i folkmun kallas för iPad 4 för “iPad med Retina-skärm”, vilket om detta rykte stämmer skulle behöva omvärderas.

VIA: RAZORIANFLY
KÄLLA: DONEWS
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!