Skrivet den 9 maj 2018 kl 10:53 av Nyheter3 kommentarer140

Rykte: Microsoft kommer köpa Netflix

Den respekterade medieanalytikern Porter Bibb tror att Microsoft kommer att försöka köpa Netflix.  Anledningen till det är att Microsoft vill in på streamingmarknaden, men saknar helt tv- och filminnehåll.

Bibb säger i en intervju till CNBC:

”They’re moving as fast they can into the cloud business. They don’t have any direct to the consumer content delivery”

Netflix är idag herren på täppan när det kommer till streaming, och intresset för streamingtjänster har ökat bland tech-bolagen. Apple jobbar för fullt med att utveckla en egen plattform och tar fram både egna produktioner och köper in rättigheter.

Bibb säger även att det kommer bli en väldigt dyr affär. Netflix aktie har gått upp över 100% under senaste året och bolaget har nu ett marknadsvärde på närmare 142 miljarder dollar.

Via CNBC

3 kommmentarer på Rykte: Microsoft kommer köpa Netflix

  1. Ella milowi skriver:

    Undrar om Netflix och de andra stora streaming tjänsterna kommer att bredda sig och ha träning och online yoga i sina tjänster som https://www.yogateket.com/sv

  2. Sledde skriver:

    Spontant så känner jag mig väldigt obekväm med att Microsoft skulle köpa upp Netflix. Ser inte vad det skulle tillföra tjänsten.

  3. Sledde skriver:

    Finns ju massvis med appar redan idag som har sådana tjänster. Vad skulle det bli för fördel med att ha det även på streamingtjänsterna?