Skrivet den 29 maj 2018 kl 14:18 av Nyheter2 kommentarer139

Rykte: Pegatron får uppdraget att tillverka ARM-baserad Mac

Häromdagen rapporterade vi att Apple har planer på en ARM-baserad Mac, och nu har det släppts lite fler rykten om detta.

Det är sidan Digitimes som skriver att Apples utvecklingspartner Pegatron har fått uppdraget att tillverka en ARM-baserad Mac. En ARM-baserad Mac skulle innebära att man använder sig av en liknande processor som man idag hittar i Apples iPhones och iPads.

En stor fördel för Apples del är att man då själv har kontrollen över processorerna och slipper vänta på att Intel ska släppa något nytt. En annan fördel är att Apple då kan optimera sin processor till sitt egna OS så upplevelsen blir ännu bättre och man kan även se till att enheterna får lite bättre batteritid.

Vad för sorts enhet detta kommer bli vet man inte, men dom tidigare ryktena säger att det ska vara en laptop med touchskärm, SIM-kort, GPS och ett något omdesignat OS.

Via AppleInsider

 

2 Responses to Rykte: Pegatron får uppdraget att tillverka ARM-baserad Mac

  1. Henrik Skoglund skriver:

    Håller med… men nåt behöver även hända på grafikchips-delen. När man tar 35 kkr för en dator så bör den ligga bra till prestandamässigt!

    Ser fram emot en bra uppgradering från Apple på dessa nu :)

  2. Linou Gertz skriver:

    Jag som såg fram emot en MBPro med Intels nya i9-processor som utöver 6c/12th klarar upp till 32GB RAM är klockbara upp till 5GHz! Per kärna alltså. Men kanske Apple har någonting minst lika saftigt på gång. Men annars behövs ingen väntan på i9an som redan letat sig ut i en del gaming-laptops redan!