Skrivet den 7 januari 2019 kl 21:45 av Apple, Nyheter, Samsung1 kommentar269

Rykte: Samsung kommer vinstvarna imorgon
Inte bara Apple som är drabbade

Förra veckan gick Apple ut och vinstvarnade och meddelade att målen som var uppsatta inte kommer att gå att möta och nu ryktas det att även Samsung kommer gå ut och göra detsamma.

Det är South China Morning Post som skriver att Samsung imorgon kommer gå ut och vinstvarna då bolagets intäkter har fallit tolv procent jämfört med förra året och anledningen är densamma som för Apple – Kina. När Apple gick ut och vinstvarnade var en av dom stora anledningarna att antalet telefoner sålda i Kina var betydligt lägre än vad bolaget hade hoppats på, men för Samsung är inte det anledningen till det sämre resultatet. Samsung gör betydligt mycket mer än att bara tillverka mobiltelefoner och den stora smällen för företaget är att försäljningen av komponenter har minskat och bolaget har skeppat 10 procent färre minneskretsar under kvartalet och priset på dessa har även gått ned under förra året vilket bidrar till dom sämre resultaten.

Apple har för tillfället ca 9 procent av mobilmarknaden i Kina medans Samsung ligger på 1 procent, och båda har svårt att vinna mark från Huawei som fortsatt säljer väldigt bra i landet.

Via AppleInsider

En kommentar på Rykte: Samsung kommer vinstvarna imorgon

  1. finnbo2 skriver:

    Nää är det sant?? Ingen hade väl väntat sig det här…