Skrivet den 12 maj 2015 kl 08:41 av Nyheter9 kommentarer1348

Rykte: Spotify planerar videotjänst

Läs också: Spotify-appen uppdateras med videoklipp och podcasts

Efter ljud, kommer bild. Man kan tro att alla håller andan i väntan på Apples kommande musikstreamingtjänst. Men så verkar fallet inte vara. Spotify ryktas nu ligga i startgroparna för att ta fram en streamingtjänst för filmer.

Skulle så vara fallet så kommer Spotify försöka slå sig in på en redan etablerad marknad med flera stora aktörer. Deras fördel är att de redan har många abonnenter och dessutom många betalande abonnenter som redan är bekväma och trygga med hur Spotifys nuvarande plattform fungerar.

Ryktet kommer från The Wall Street Journal:

Tastemade, Maker Studios and Fullscreen are among companies talking to Spotify, according to people familiar with the matter.

The Swedish company could announce its video plans as early as this month, the people said. It said Thursday that it will hold a media event on May 20 in New York, but offered no details.

[source: http://www.wsj.com/articles/spotify-laying-plans-to-enter-web-video-business-1431012726 ”The Wall Street Journal”]

9 kommmentarer på Rykte: Spotify planerar videotjänst

 1. Dan skriver:

  Har dom lika bra utbud för serier och filmer som för musik så hoppar jag på. Har dom lika bristfälligt utbud som Netflix eller sämre så är det mer tveksamt…

 2. Thor skriver:

  Jag hoppas att som företag med ursprung i Sverige förstår vikten av att vi inte vill ha b-films hyllan bara för att vi inte bor i USA.

 3. EVIL_Es skriver:

  Tyvärr beror dåligt utbud i Sverige inte på Netflix i sig eller andra som distribuerar via stream osv. utan nästan enbart på den sjukt regionsindelade rättighetsmaskineriet där tyvärr filmbolagen är dinosaurier. Tyvärr verkar det inte finnas någon ljusning vid horisonten utan det händer fortfarande att nån kanal i Europa/Norden har distributionsrättigheter till en viss film/serie och därför kan inte t.ex. Netflix eller HBO eller andra få in det sortimentet…

 4. Jonas Eriksson skriver:

  .. precis som EVIL_Es säger här nedan så är det inte leverantörens fel att
  utbudet är dåligt. Det är i första hand rättighetsmaffian som sätter stopp.

  Nu finns det ju väldigt enkla och bra tjänster att komma runt detta. Den bästa jag testat är unblock-us.com som inte kräver någon mjukvara för att ändra Netflix-region. (Och snabbt går det). Enligt Netflix användaravtal får man inte använda sådana tjänster, men man har gått ut offentligt och sagt att man inte tänker stoppa sådana tjänster(vilket torde vara hyfsat enkelt att göra). Netflix vet naturligtvis om att deras utbud på sina ställen suger och kan på detta sättet behålla nöjda kunder.

  HBO Nordic verkar ha satsat hårt på att stoppa liknande tjänster

 5. Dan skriver:

  Det såg ut ungefär likadant på musikmarknaden, och ändå lyckades Spotify få ett nästan komplett utbud. Så det är bara att hoppas att dom lyckas igen…

  Å andra sidan så lyckades dom genom att lansera först, och sen fråga om lov, så kan dom knappast göra en gång till…

 6. Elias Hedbäck skriver:

  Skulle vara mer intressant om de höll sig till musik och lanserade en Vevo-tjänst för vår marknad, …. eftersom Vevo inte finns här.

 7. Norre skriver:

  Provade unblock-us för Netflix, men fick mycket sämre bildkvalité med den tjänsten.

 8. Jonas Eriksson skriver:

  det var tråkigt att höra :(

 9. Fred_Sv skriver:

  Misstänkte detta redan för typ två år sedan när man bytte namn på iOS appen i Appstore från ”Spotify” till Spotify Music”.