Övrigt

Hackare ger sig på instagram

Flera instagrammare har plötsligt blivit utloggade från sina konton bara för att sen upptäcka att det inte längre går att logga in.

Instagrammare med flera tusen följare berättar att de plötsligt blivit utloggade från sina konton. När de sen försöker komma in på sina konton så får de informationen att användarnamnet inte längre existerar. När de försöker att återställa sina konton så är e-postadressen som tidigare varit kopplad till deras konto utbytt och går nu till en adress som slutar på .ru.

Instagram med över 1 miljard användarkonton säger sig inte kunna se någon ökning i antal hackade konton, men enligt mashable så har sökningarna på “instagram hacked” ökat kraftigt under 8 augusti och 11 augusti.

Även de med tvåstegsverifiering påslaget är drabbade. De konton som är drabbade har fått bio och profilbild utbytta men inga nya bilder har postats.

De instagrammare som lyckats få tillbaka sina konton genom Instagrams olika processer för återställning av konton beskriver att det är allt annat än lätt och en av de mer kända instagrammarna, Krista med 4500, säger sig vara orolig för att flera av hennes sponsorer kommer att avsluta de samarbete de har.

Mashable

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!