Övrigt

Så bra är Google’s boka-bord assistent

Google Duplex presenterades nyligen och enligt själva presentationen var det helt revolutionerande. Du kan be din Google Assistant att boka ett bord på valfritt ställe och sedan ringer Duplex upp och pratar naturligt med restaurangen och löser en tid åt dig. Detta är självklart inte bundet till enbart restauranger utan funkar likväl på andra typer av tjänster såsom klipptid eller dylikt.

När saker presenteras är det inte ovanligt att de över-hypeas, men arstechnica har varit på plats och provat Google Duplex, och deras dom är enkel – “Believe the hype”. Google Duplex är faktiskt så bra som de lovar.

En av sakerna som täcks i artikeln är vad som händer om Google Duplex inte lyckas med ett samtal. Om Duplex känner att det har “fastnat” i konversationen och inte kommer fram, kopplas samtalet vidare till ett call-center där människor tar över. Ungefär 4 av 5 samtal klarar Duplex av att hantera själv, dvs. cirka 80%.

Att det kopplas vidare till ett call-center i dagsläget säger ju lite om att vi kanske inte ska sitta och hoppas på en Sverigelansering inom kort. Google Assistant har inte kommit på Svenska heller, men förhoppningsvis ligger det inte allt för långt bort.

Läs hela den matnyttiga artikeln på arstechnica.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!