by • 7 september, 2009 22:01 • Nyheter3 kommentarer229

Så effektiviserar du din RSS-läsning mellan olika datorer

Skärmavbild 2009-09-06 kl. 21.12.08

En ganska bra fråga för vissa som använder sig av RSS för att läsa nyheter och dessutom har flera datorer är ”Hur får jag min andra dator att veta om att jag läst nyheten?”. Svaret på detta är enkelt och vi kommer gå igenom ett par korta steg för att din RSS-läsning i vardagen ska kännas lite enklare.

Steg 1

Skapa ett Google Reader konto här om du inte redan har ett och börja sedan prenumerera på olika RSS flöden, till exempel iLove.

Steg 2

Okej, du är på steg två. Nu är det dags för en bra lösning att läsa nyheterna. Google Reader på webben kan ofta kännas väldigt rörigt och inte alltid särskilt effektivt. En lösning på detta problemet heter NetNewsWire som nyligen fick stöd för Google Reader för ett inte så långt tag sen.

Det bästa med denna metoden är att du på ett enkelt sätt kan hålla koll på hur många olästa nyheter du har publicerats i dockan och varje gång du läser en nyhet så vet Google Reader om det. På grund av detta så kan du läsa någon nyhet på en dator och en annan nyhet på en annan dator utan att någon visas som oläst på någon dator. NetNewsWire kan du ladda ner härifrån utan kostnad

Steg 3

Installera NetNewsWire och logga in med ditt Google Reader konto. Klart! Nu kan du synkronisera nyheter mellan dina olika datorer i hemmet och kanske på jobbet.

Om du har en iPhone som du också skulle vilja läsa nyheter på finns ett mycket smidigt och snyggt program som heter Byline. Detta kostar 38kr på App Store, och kan köpas här. Om du inte känner för att betala 38kr så har även Google en webbanpassad sida just för iPhone.

Lycka till med RSS-läsandet!