by • 29 maj, 2009 01:36 • Nyheter13 kommentarer328

Så får du TV på din iPhone

Tv på våra iPhones torde vara en av de sista bastionerna i kampen mot vänta-på-bussentristess och lyckligtvis går det faktiskt att titta både på SVT och andra kanaler. Däremot krävs det lite investeringar, både i hård- och mjukvara.

Först och främst krävs det en så kallade Slingbox. En enhet som kopplas till antennuttaget för över huvudtaget få in signalerna. En sådan kostar från 1995 kronor enligt Prisjakt.nu.

När Slingboxen är inkopplad till antennuttaget samt ditt nätverk kan du använda denna för att kolla på tv från vilken dator som helst. Via ett unikt id-nummer kan du ansluta från internet också, bra för den bärbara datorn och så klart din iPhone.

Programvaran till Mac och PC är gratis och bara att ladda hem från Slingmedias webbsida men iPhone-programmet är det däremot inte, och det finns heller inte på Svenska iTunes Store. Därför är nästa steg att skaffa dig ett konto på den amerikanska affären. Macworld.se har skrivit ihop en guide hur det går till.

Se till att du har minst 29 dollar på ditt konto och sedan klickar du på denna App Store-länk. Tyvärr fungerar det en så länge enbart med Wifi-uppkoppling men med tanke på att Slingplayer till andra mobiler inte har samma begränsningar kommer det säkert en uppdatering inom kort.

Kanalerna du får in är samma som du har hemma, det går också bra att koppla din Slingbox till andra enheter så som digitaltv-mottagare, AppleTV och så vidare. Har du tur så kan du till och med styra dessa med hjälp av den virtuella fjärrkontrollen som finns i Slingplayer.

Uppdaterad: Nu finns Slingplayer i Svenska App Store.