Skrivet den 11 juni 2014 kl 14:19 av Nyheter5 kommentarer1956

Så följer du Fotbolls-VM i Brasilien på datorn, mobilen och surfplattan

I morgon kväll, torsdag 12 juli 22.00 spelas öppningsmatchen i Fotbolls-VM 2014 i Brasilien när värdlandet möter Kroatien och startar en månadslång fotbollsfest. Tack vare, eller på grund av, att det utspelar sig i Sydamerika kommer de flesta gruppspels-matcherna gå på kvällstid här i Sverige och på ganska humana tider så som 18.00 och 21.00. De senare matcherna börjar klockan 00.00 och endast en går vid 03.00 på natten.

Åttondelsfinaler och kvartsfinaler går 18.00 och 22.00. Semi och bronsmatch vid 22.00 och finalen den 13 juli går 21.00. Här i Sverige är det SVT och TV4 som delar på matcherna så det gäller att ha koll på vilken kanal du ska titta på.

Nedan har vi samlat det vi tycker är de viktigaste apparna och webbsidorna som behövs för att få nyheter om Fotbolls-VM men viktigast av allt också hur du ser matcherna live om du inte har möjlighet, eller ens vill, se dom på din TV. Det är ju trots allt sommar, snart semestertider och en och annan har säkert tagit föräldraledigt.

svt_fifa_vm_2014

SVT FIFA VM 2014

Med SVT:s FIFA VM 2014-applikation i din smarta telefon eller surfplatta får du tillgång till unikt material från VM i fotboll. Välj själv dina kameravinklar på de hetaste situationerna, och dela med dina vänner. Se de snyggaste målen om och om igen. Läs in dig på den intressantaste statistiken. Följ nyhetsflödet och håll dig uppdaterad på resultat och tabeller.

Webb / iPhone & iPad / Android

fotbollskanalen

Fotbollskanalen

TV4-ägda Fotbollskanalen satsar inför VM med mål och höjdpunkter från alla VM:s 64 matcher. Även reportage, presskonferenser och direktrapporter från Brasilien kommer publiceras löpande. De kommer även att sända två webbexklusiva magasin under VM.

På morgonen snackar VM-studion med Anna Brolin, Olof Lundh och Hasse Backe upp VM-dagen i programmet ”Bom dia Brasil” och på kvällen kommer Jesper Hussfelt och Martin Åslund att leda programmet ”VM-häng” som sänds parallellt på fotbollskanalen.se och på TV4 Sports Youtube-kanal.

Webb / iPhone & iPad / Android / Twitter

svt_play_iphone

SVT Play

På SVT Play kan du kostnadsfritt se alla matcher som SVT sänder, på datorn samt i mobilen och surfplattan. Det går också att strömma till din Apple TV vilket är precis det jag tänker göra och har flyttat ut både den och tv till verandan.

Webb / iPhone & iPad / Android

tv4_play_fotboll

TV4 Play

Här är det samma sak som SVT Play men skillnaden är att TV4 också har en app direkt för Apple TV men att du behöver ha TV4 Play Premium för 99kr/månad för att se matcherna live på alla plattformar.

Webb / iPhone / iPad / Android

fifa_official

FIFA Official

FIFA:s officiella app för Fotbolls-VM med nyheter, bloggar och rapportering minut för minut under de 64 matcherna. Självklart finns också alla grupper och lag presenterade.

Webb / iPhone / iPad / Android

Twitter

Vill du följa Fotbolls-VM via Twitter så har tjänsten skapat ett antal funktioner speciellt för detta som du kan läsa mer om på Twitters Blogg.

Facebook

Hänger du på Facebook under och mellan matcherna ska du ha koll på facebook.com/worldcup

spotify_fotboll

Spotify älskar fotboll

Musik och fotboll hör som bekant ihop som den svenska musiktjänsten har skapat en sida helt dedikerad till årets Fotbolls-VM som du hittar på spotify.com/se/football/

fotball_fever

Fotball Fever

Andra appar, spel, sociala tjänster, böcker samt musik relaterad till fotboll hittar du på en samlingssida i App Store som heter Fotball Fever.

vmkompassen

VM-kompassen

Nu när Sverige tyvärr inte nådde ända riktigt bra till VM-slutspelet så behöver du kanske ett annat lag att heja på och då kan du gå in på VM-kompassen och svara på ett antal frågor så vips har du ett alternativt land att heja på.

TV-tider

Tiderna för alla matcher hittar du på fotbollskanalen.se och Daniel Rydén har lagt upp alla TV-tider för Fotbolls-VM i en publik Google-kalender som du kan importera till din kalender oavsett du kör via ett Google-konto eller en iCal-lösning.

maracana

Arenor

Missa heller inte att alla VM-stadions finns i Google Street View.

Fler förslag?

Har du förslag på andra sajter, appar eller Twitter-konton som är värda att ha koll på under Fotbolls-VM är du mer än välkommen att lämna förslag och tips i kommentarerna.