Övrigt

Så många har böjt sin nya iPhone

Läs också: iPhone 6 Plus ser ut att kunna böja sig relativt enkelt

Media högg direkt på inlägget i ett forum om en böjd iPhone 6 Plus och den video där en person medveten böjde sin mobil – och så var ”bendgate” igång. Trots att mobilmodeller från de flesta tillverkare faktiskt kan böjas och gå sönder om man bänder riktigt hårt eller sätter sig på dem när de ligger i bakfickan och lite efterforskning snabbt hade visat detta är faktakoll inget som säljer klick.

En Google-sökning på böjda iPhone 5 ger exempelvis betydligt fler träffar på böjda mobiler än en sökning på böjda iPhone 6. Ett annat exempel är Sony Xperia Z1 som faktiskt böjde sig själv i vissa fall var det inget media skrev om men å andra sidan var det ingen storsäljare heller.

I måndags gick Apple ut med att de under lanseringshelgen hade sålt 10 miljoner exemplar av iPhone 6 och iPhone 6 Plus och idag har vi fått veta, via CNBC, som fått siffror från Apple på hur många kunder som klagat på böjda mobiler. Den siffran är 9 personer. Alltså mindre än en på miljonen. Antar det finns 10 mobiler där ute om vi räknar med han som böjde den medvetet.

Since going on sale Friday, Apple said only nine customers have contacted the company about a bent iPhone 6 Plus—the larger and more expensive of its two new iPhones. Apple said both the iPhone 6 and iPhone 6 Plus passed a series of tests meant to check the products’ strength and durability to withstand every day, real-life use.

Enligt CNBC säger Apple också att de nya iPhone-modellerna har stål- och titan-förstärkta inlägg för ökad hållfasthet i utsatta områden och den starkaste glaset i branschen. Företaget genomför också rigorösa stress-test av sina mobiler och att böja sin mobil under normal användning är “extremt ovanligt” enligt ett uttalande till The Wall Street Journal. Men med tanke på att iPhone 6 Plus är en mycket stor mobil så ska du nog ändå inte sitta på den.

Missa inte: Här kan du köpa iPhone 6 i natt och i morgon

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!