Skrivet den 26 oktober 2013 kl 11:30 av Nyheter1 kommentar428

Så missbrukas upphovsrätten för att tysta spelkritiker

John ” TotalBiscuit” Bain lever på att recensera framförallt indiespel via sin YouTube-kanal och nyligen sågade han ett spel som han ansåg var helt värdelöst. Detta gick inte hem hos spelutvecklaren som använda den inbyggda automatiserade copyright-verktyget i YouTube för att ta ner filmer.

Bain spelade då in en ny video där han gick igenom att det överhuvudtaget inte fanns något upphovsrättsbrott. Samt varför det är farligt med detta system då tre varningar leder till att kontot stängs av vilket i många fall kan leda till att en person förlorar möjligheten att tjäna sitt dagsuppehälle.

Vidare visar han ett par exempel där detta har hänt förut där företag har utnyttjat det på ännu värre sätt.

Ett måste för dig som är intresserad av upphovsrätt och hur lagarna runt detta förvrängs och utnyttjas till företags egna syften på ett sätt som inte var tänkt från början.


[display-posts id=”77629″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

En kommentar på Så missbrukas upphovsrätten för att tysta spelkritiker

  1. StefanBP skriver:

    Blir sjukt mörkrädd och på riktigt arg på sådant beteende, hoppas verkligen Youtube tar tag i detta problem! Att företag ska kunna stänga ner filmer som har deras upphovsrättsmaterial är ju självklart, men de borde naturligtvis inte få missbrukas så här! MYCKET besviken på Youtubes beteende!