Skrivet den 10 september 2008 kl 23:39 av NyheterKommentarer inaktiverade för Så tycker vi om den nya nanon440

Så tycker vi om den nya nanon

(Tidigare publicerad på Macfeber)

Man kan dividera fram och tillbaka om den nya rundade formen på iPod nano i evigheter. Två saker är emellertid extremt klara. Den ser helt annorlunda ut i verkligheten än på bild samt att vi tillhör de som tycker den är sjukt snygg.

Tunn är den också, det är första gången vi spontant tyckt att en iPod ser bräcklig ut. Väl i handen försvinner den känslan direkt.

Gränssnittet
Gränssnittet är riktigt snabbt och det första vi testade var coverflow då denna funktion inte riktigt imponerat i tidigare iPod nano. Det gör den nu, inga tecken på några hack när vi scrollar igenom våra bibliotek.

Möjligheten att öppna det album eller den artist en viss låt tillhör är ett gigantiskt plus som vi saknat länge. Genius fungerar lika bra som på iTunes Store och har redan förändrat vårt sätt att lyssna på musik.

Hårdvaran
Beträffande skärmen så är den riktigt klar och färgerna är fantastiska, filmer blir nästan lite overkligt på den lilla skärmen. Att det skulle vara några problem att titta på den på grund av att den rundad är inget som vi tänker på. Detta med reservation att det varit en extremt regnig dag i Malmö och att vi inte kunnat använda den i solsken.

Skakfunktionen som slumpar fram en ny låt fungerar som förväntat.

På den negativa sidan är det inte mycket men en sak som vi lyckades reta upp oss på är att gränssnittet inte anpassas efter liggande format förutom när det vankas coverflow. Problemet uppstod när vi satt och gick igenom flera olika musikvideor, filmerna startas alltid i horisontalt läge och menyn är alltid vertikal.

Huruvida upplevelsen att det är enklare att använda scrollhjulet med nya iPod nano jämfört med de gamla är ett designmässigt faktum eller placeboeffekt återstår att se.

Betyget
När iPhone kom påstod Steve Jobs att det var den bästa iPod någonsin, vi kan meddela att den fått se sig slagen, det är det här alla vägar lett fram till.

     

Comments are closed.