Övrigt

Safari 5.2 i Mountain Lion har fått en Omnibar – gemensamt sök- och adressfält

Safari-5-2-omnibar2

Om du någonsin testat Google Chrome har du säkerligen lagt märke till att den webbläsaren inte har något dedikerat sökfält, istället jobbar Chromes adressfält dubbelt; du kan både skriva in URL-adresser där men också använda fältet som sökfält. Google kallar det fältet för Omnibar (Omni= “allt” på latin). Mozilla Firefox kallar sitt fält för Awesome Bar, och den fungerar i princip på samma sätt, även om Mozilla har valt att ha kvar det dedikerade sökfältet.

Apple har tidigare inte visat några tendenser till att sammfoga sök- och adressfältet, tills nu det vill säga. I version 5.2 av Safari som finns i Mountain Lion har Apple (äntligen) valt att ha en Omnibar á la Google Chrome. Sökfältet längst ut till höger är borta vilket gjort att Reader-knappen flyttat ut från adressfältet och fått sin egna lilla plats.

Safari-5-2-omnibar1

Förutom att du nu kan göra sökningar och skriva in URL-adresser i det nya fältet ser du också din webbhistorik om det du skriver in matchar något ord från någon webbsida du tidigare besökt.

Om du redan nu vill slå ihop sök- och adressfältet i Safari kan du göra det med det lilla tillägget Safari Omnibar som vi skrivit om tidigare, med stöd för både Snow Leopard och Lion.

Läs alla våra inlägg om Mountain Lion

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!