by • 18 september, 2014 • NyheterComments (15)5692

Saknar du din Kamerarulle i iOS 8?

Läs också: Kamerarulle kommer tillbaka i iOS 8.1

I takt med att fler och fler människor uppgraderar till iOS 8 är det många som undrar vad som hänt i Bilder-appen. I iOS 7 finns ”Kamerarullen” som innehåller alla bilder tagna direkt med enheten, och ”Min bildström” som visar alla bilder som tagits oavsett enhet.

I iOS 8 är båda dessa album ersatta med ”Senast tillagda” som i praktiken fungerar som en ihopslagning av Kamerarullen och Min bildström – dock enbart för den sista månaden.

I Senast tillagda hittar du alla dina bilder och videoklipp sedan en månad tillbaka, oavsett om de tagits med den enheten du håller i handen eller någon annan som är ansluten mot samma iCloud-konto.

Dina bilder är inte ”borta”

Många på sociala medier rapporterar om hur majoriteten av deras bilder ”försvunnit” efter uppdatering till iOS 8. Det har att göra med just denna förändringen. Under ”Senast tillagda” finns som sagt endast bilder sedan en månad tillbaka.

För att hitta dina övriga bilder, alltså de som är äldre än en månad, behöver du hoppa över till den första av de tre flikarna längst ned – ”Bilder”. Här samsas alla dina bilder som finns på din enhet, både de som tagits med enhetens kamera men också de som ligger och lurar i iCloud (Bildström). Organisatoriskt klumpar appen ihop dem till samlingar, beroende på var och när bilderna är tagna.

Förvirrande för många

Om det verkar förvirrade kan du nog glädjas åt att du åtminstone inte är ensam. Att inte längre ha Kamerarullen att förlita sig på för att få en överblick över alla sina bilder och klipp är en stor förlust för många, inklusive undertecknad.

Men från Apples sida är nog tänkt att det ska uppfattas som enklare. Istället för att ha två olika album som i princip innehåller exakt samma bilder (en normalanvändare använder framförallt kameran på sin iPhone) har man tänkt att Bilder-fliken istället ska ses som den vy som ger en överblick över alla bilder, och Senast tillagda som en plats där du snabbt kan se dina senaste bilder.

Läs om nyheterna i iOS 8 i våra tidigare artiklar:

[related]Mer om iOS 8[/related][display-posts tag=”ios-8” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]