Övrigt

Sammanfattning av Apple Special Event

event_1

Apple Store
Steve Jobs började prata om två nya Apple Store och de var riktigt stolta över den i Paris och deras andra butik i Kina.

iOS
120 miljoner enheter med iOS är skeppade hittills och de aktiverar 230000. Och det innefattar inte uppdateringar utan är nya enheter. Vilket gör iOS större än Android om ni nu trodde något annat. Annan rolig fakta är att det laddas ner 200 appar varje sekund.

event_2

Idag släpptes också iOS 4.1 för utvecklare och kommer senare i veckan till alla andra. Proximity buggen är fixad tillsammans med flera andra. En annan riktigt kul nyhet är att iOS nu har HDR vilket innebär att kameran tar tre bilder och sammanfogar till en bild där både högdagrar och skuggor får täckning. Andra nyheter i iOS 4.1 är HD Video uppladdning och möjlighet att hyra TV-serier.

event_ipad

Sneak Peak iOS 4.2 till iPad
iPad kommer få allt som iPhone 4 plus några intressanta saker som Remote Printing och AirPlay vilket låter dig strema både musik, bilder och video till nya Apple TV. Uppdateringen kommer i November. Om den kommer som beta idag sades inget om men det hoppas vi.

iPod Shuffle
Kort sagt så är knapparna tillbaka, voice-over är kvar och den är riktigt liten. Den spelar musik i 15 timmar och kostar 479 kr.

Läs mer.

event_nano

iPod Nano
Här är en riktigt intressant nyhet, iOS och Multitouch till iPod Nano. Den har dessutom fått större skärm och priset hamnar mellan 1595 kr för 8GB och 1895 kr för 16GB. Tyvärr sades inget om App Store till iPod Nano vilket hade varit trevligt. Nike-appen finns dock med för målgruppen som vill ha musik under träning.

Läs mer.

event_touch

iPod Touch
Ännu tunnare än nuvarande modell, retina display och kamera. Den får helt enkelt det mesta från iPhone 4 och klarar 40 timmar musik. Två kameror och Facetime är inte illa heller. En jämförelse med Sony och Nintendo ger att Appe säljer mer än båda konkurenterna tillsammans. Priset börjar på 2295 kr.

Läs mer.

event_itunes

iTunes 10
Här kommer Apple med en ny ikon och Ping som är ett socialt nätverk för musik. Här har du koll på dina kompisars musik men kan tänka mig att detta kan va stort i USA men här Sverige går det nog ganska obemärkt förbi. Här hemma är det Spotify som regerar. Ping är också tillgängligt från iPhone och iPod Touch. Får väl anta att det kommer till iPad också i nästa uppdatering. iTunes 10 är såklart gratis och finns för nedladdning nu.

Läs mer.

event_appletv

Apple TV
Filmer, TV-serier och musik och du kan streama från din iPhone 4 men tyvärr får vi vänta med iPad. Det verkar vara en riktigt snygg enhet men tyvärr så får den ingen App Store och fortfarande inga hyrfilmer i Sverige utan det är dom länder som idag redan har filmer i iTunes Store som får glädje av denna produkt. Fler länder ska komma men om Sverige är bland dessa är oklart. Just nu verkar det som vi inte ens kommer få nya Apple TV till oss då den inte finns i svenska Apple Store.

Läs mer.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!