Skrivet den 25 oktober 2013 kl 09:00 av Nyheter9 kommentarer720

Samsung bötfällt för att ha betalat studenter att skriva dåligt om rivaliserande mobilmärke

Samsung har av Taiwans Fair Trade Commission tvingats böta $340.000 för en internet-kampanj mot HTC som brutit mot rättvisa handelsregler. Det sydkoreanska företaget betalade studenter att berömma sina egna smartphones i online-recensioner samt skriva ned modeller från rivaliserande HTC.

Samsungs taiwanesiska arm erkände att det var de som låg bakom kampanjen i april förra året och två taiwanesiska marknadsföringsbolag har också fått mindre böter på totalt $ 100.000 för sin del i upplägget. FTC fann att Samsung hade använt ett ”stort antal” personer för att attackera HTC-enheter i taiwanesiska forum och samtidigt prisat konkurrerande produkter från Samsung.

Detta är inte första gången Samsung har varit i trubbel med FTC. Tidigare i år fick företaget böter för vilseledande reklam för sina påståenden om kamerans funktioner på en Galaxy smartphone i Taiwan. En av dess marknadsförings-partners har också medgett att de mutat utvecklare att förespråka Samsung-enheter på populära forum.

[via: http://www.cultofandroid.com/43681/samsung-fined-for-paying-students-to-write-bad-reviews-about-htc-devices/ ”Cult of Android”]
[source: http://news.sky.com/story/1159068/samsung-fined-for-web-campaign-against-htc ”Sky News”]