by • 13 november, 2014 22:20 • Nyheter1 kommentar674

Samsung fortsätter följa i Apples fotspår med ”Flow”

Kommer man inte på det själv kan man göra det ändå” – en devis som antagligen sitter uppklistrad på var och annan innervägg på Samsungs högkvarter. Surt för Apple, men givetvis bra för oss konsumenter. Samsung Flow är mer eller mindre samma sak som Apples nyligen lanserade Continuity, eller ”Synkad” som Apples svenska översättare har döpt det till, ett system som låter användare med flera olika Apple-produkter sömlöst växla mellan enheterna.

flow1

Samsung Flow har alla de ingredienser som Continuity har, och några fler därtill, och är på sikt tänkt att fungera på alla Samsungs prylar – allt från TV-apparater och telefoner till smarta klockor och datorer.

Förutom saker som liknar Handoff, AirDrop, iCloud-flikar, SMS-koppling och samtalskoppling kommer Samsung-användare också kunna bland annat i en lista kunna välja till vilken enhet något ska överföras, vare sig det är ett videosamtal eller ett påbörjat dokument.

Vidare kan i princip allt som kan delas via Androids delningsmeny användas med Flow, och Samsung har också lagt till en ”skjut upp”-funktion (Defer) som låter dig skjuta upp saker och ting tills du startar upp en av dina andra enheter. Exempelvis kan du skjuta upp att läsa eller hantera ett meddelande till du sätter dig vid datorn.

Screen Shot 2014-11-13 at 22.15.36

Gizmodo har testat systemet och berättar att Samsung med Flow har tagit det hela lite längre än Apple på vissa punkter medan det på andra punkter inte är riktigt så kompetent. Exempel på förbättrad funktionalitet är när du öppnar en webbside-flik på en annan enhet – i Flow får du inte bara fram rätt webbsida, utan även hur långt ner du skrollat på sidan.

Vissa funktioner i Flow hanteras via molnet, medan andra kräver att enheterna är i närheten av varandra och är anslutna över Bluetooth.

Du kan läsa mer om Flow hos Samsung.