Skrivet den 20 juli 2018 kl 17:48 av Nyheter4 kommentarer229

Samsung fortsätter sin Ingenius-kampanj där man driver med Apple

Förra veckan lade Samsung ut en reklamfilm under namnet Ingenius där en kvinna kom in på en ”Apple Store” och frågade om iPhone X var snabbast över LTE-nätet.

Nu är Samsung i farten igen och har släppt tre nya reklamfilmer där man återigen är i ”Apple Store” och tre olika kunder pratar om Apples val att ta bort hörlursuttaget och om man får med en snabbladdare i kartongen med iPhone. I den sista videon kommer en kund in och frågar om kameran är bra då Samsung Galaxy S9+ fick högre poäng av DxOMark.

Vad tycker ni om dessa reklamfilmer? Bör man driva med sina konkurrenter eller ska man fokusera på att göra reklam för sin egna produkt istället? Skriv gärna bland våra kommentarer!

4 kommmentarer på Samsung fortsätter sin Ingenius-kampanj där man driver med Apple

 1. Sledde skriver:

  Lillebrorskomplex

 2. Esse skriver:

  Men precis!

 3. Zven Banan skriver:

  Vi ser inte den här typen av reklam i Sverige eftersom lagstiftningen begränsar jämförande reklam. En näringsidkare får i sin marknadsföring direkt eller indirekt peka ut en konkurrent eller dennes produkter/tjänster om jämförelsen: inte är vilseledande, produkterna/tjänsterna är avsedda för samma ändamål, på ett objektivt sätt jämför väsentliga och kontrollerbara egenskaper hos produkten/tjänsten.
  Man får endast lyfta fram egenskaper som kan styrkas och man får inte överdriva sina egna produktlöften. Det är heller inte tillåtet att överdriva eller generalisera negativa sidor hos konkurrenters produkter även om det är tillåtet att begränsa jämförelsen till vissa egenskaper.
  Dessutom verkar inte Samsung insett att man indirekt pekar ut Apple som ”gold standard” i den här typen av reklam. Dvs. deras produkter är det som sätter standarden att jämföra sig med.

 4. steffo76 skriver:

  Är generellt inte så förtjust i reklam där man dissar varann.
  Men alla gör det så man får väll leva med det.