Skrivet den 25 juli 2018 kl 13:50 av Nyheter5 kommentarer123

Samsung och Google har snabbare internet än Apple i sina telefoner

En ny undersökning gjord av Ookla visar att både Samsung och Google har snabbare internet än Apple i sina telefoner.

Ooklas undersökning baseras på faktisk användardata och bolaget säger att det görs miljontals tester per dag där användarna testar vilken hastighet dom får ut med sin telefon. Samsungs S9 har i USA en genomsnittlig nedladdningshastighet på 38,9 megabit per sekund följt av Googles Pixel 2 som ligger på 34,4 megabit per sekund i snitt.

Därefter kommer Apple med iPhone X som har en genomsnittlig hastighet på 29,7 megabit per sekund och sist i listan hittar vi Huawei med sin Mate 10 Pro som hamnade på 22 megabit per sekund.

Qualcomm var snabba att använda resultaten som marknadsföring och gjorde några diagram där man kan se hur pass mycket bättre hastigheter man får med Qualcomms-chip som dom flesta Android-telefoner använder jämfört med Intel´s XMM7840 och XMM7360-chip som Apple använder i sina telefoner.

Den senaste undersökningen som finns för Sverige är gjord av Bredbandskollen och är för 2017, där kan man se att Androidtelefoner är snabbare än Apples telefoner. Vill man läsa hela undersökningen kan man klicka här.

Via Bloomberg