Övrigt

Samsung släpper VR-headset och ny Gear-klocka

I morgon, fredag 5 september, i Berlin börjar IFA 2014 som är en av världens största mässor för konsumentelektronik. Redan igår, den 3 september, höll dock både Samsung och Sony varsitt pressevent där de visade nyheterna som kommer att finnas på mässan.

Bland dessa finns Samsungs nya Note 4 och Note Edge som vi redan skrivit om, men också två andra produkter: Samsung Gear VR, ett virtual reality-headset som drivs av Oculus mjukvara och Samsung Gear S, deras sjätte försök att skapa en smartklocka.

Gear VR – Samsungs nya VR-headset

Samsung Gear VR är ett headset av samma typ som Oculus Rift och Sony Morpheus, men till skillnad från Sonys och Oculus headset har Gear VR ingen inbyggd skärm. All hårdvara för att hålla reda på huvudets position (accelerometer och gyro) finns i Gear VR, men sedan behöver du stoppa in en Galaxy Note 4 för att få bild.

Mjukvaran för VR-funktionaliteten kommer från Oculus, vilket är intressant; förmodligen kan utvecklare som gör saker för Oculus Rift hyfsat enkelt anpassa dem för Gear VR. Dock säger Engadget, som har testat såval Gear VR som Oculus Rift och Sony Morpheus att Samsungs headset är underlägsen när det kommer till grafiken.

VR Main -0903 VR 001

Gear VR släpps senare i höst, och prislappen är ännu inte bestämd. Huruvida den blir en hit eller inte är svårt att sia om i dagsläget, då många av faktorerna som påverkar inte är kända: prislappen, hur bra Samsung Galaxy Note 4 säljer, huruvida Gear VR kommer att vara kompatibel med andra framtida modeller och hur många utvecklare som kommer göra sig mödan att anpassa sina spel och program för Gear VR.

Det som talar för är att Oculus, som idag har bäst position inom VR, tillhandahåller mjukvaran.

Se presentationen av Gear VR inklusive en demo här nedan, och läs mer om den på Samsungs webbsida.

https://www.youtube.com/watch?v=VO6T4M4VMuk

[line]

Gear S – Samsungs sjätte klockförsök

Samsungs nästa stora satsning på marknaden för smarta klockor heter Gear S, och till skillnad från föregående modeller verkar det som att man inte har sparat på krutet. Gear S kan i praktiken vara en helt fristående klocka utan att nödvändigtvis behöva en parad smartphone.

Samsung Gear S_Pure White_4_1Samsung-Gear-S

Under den böjda OLED-skärmen på två tum och innanför det damm- och vattentåliga skalet gömmer sig bland annat en processor med två kärnor, vardera med 1GHz, ett batteri som ska räcka i två dagar vid “normal användning”, 4GB lagringsutrymme, 512 RAM, plats för SIM-kort, högtalare, mikrofon, WiFI, Bluetooth 4.0, GPS samt en hel radda olika sensor inklusive pulsmätare.

Men det som gör att denna klocka sticker ut är att du kan stoppa in ett SIM-kort och använda den helt fristående för samtal, sms och surf över 2G- och 3G-nätet.

Läs mer om Gear S på Samsungs webbsida.

https://www.youtube.com/watch?v=Ji6eoTrjtng

[source:http://samsung.com/us “Samsung”]

[related]Mer från IFA 2014:[/related][display-posts tag=”ifa2014″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!