Övrigt

Sänkt kreditbetyg för Tesla

Kreditanalysfirman Modys har sänkt kreditbetyget för Tesla på grund av att man är orolig över huruvida elbilsföretaget kommer att kunna nå produktionsmålen för Model 3.

Man tror också att Tesla kommer att behöva ta in mer pengar för att klara fortsatt produktion och expansion.

Fabian Ruben känd Tesla-profil och en av upphovsmännen bakom den populära podcasten Bilar med Sladd anser dock att det inte finns fog för någon större oro.

Det här är en återkommande saga. Så länge det finns folk som sluter upp bakom företaget så kommer det klara sig. Många av de traditonella bedömarna har inte förstått att man inte kan bedömma företaget som ett bilföretag utan man måste se det mer som ett IT-företag.

Han fortsätter med att göra liknelser med just IT-branschen.

Titta på till exempel Spotify som gör miljardförluster varje år, Google tjänade inga pengar innan adwords och Apple blödde i många många år.

Denna nyhet kommer samtidigt som amerikanska haverimyndigheten NTSB börjat utreda en olycka i Kalifornien som ägde rum den 23 mars. En Tesla med Autopilot påslaget var med i en incident med dödlig utgång där bilen började brinna. Det är oklart om smällen eller branden resulterade i dödsfallet.

Via CNBS.

SparaSpara

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!