Skrivet den 7 september 2018 kl 09:26 av NyheterKommentarer inaktiverade för Shortcuts blev betydligt smartare i ny beta993

Shortcuts blev betydligt smartare i ny beta

I mars förra året köpte Apple upp automatiseringsappen Workflow och på WWDC i våras bjöd Apple på en första titt på deras egna app Shortcuts. Nu några månader sedan är appen uppe i beta 5 och det börjar närma sig release i och med iOS 12.

Shortcuts har inte utvecklats dramatiskt under dessa månader den har legat i beta men nu när beta 5 lanserades så kom det många har väntat på, stöd för Apples Home-app. Detta innebär att du nu kan bygga automatiseringar där dina scenarios i Hem-appen triggas.

Ett exempel på detta kan vara att du har dukat upp för en fin middag med dina närmaste vänner, i Shortcuts har du byggt ett scenario så när du säger till Siri att det är middag så startar musiken i dina Sonos-högtalare, en passande spellista startar och dina lampor dimmas ned och ger en ultimat mys-effekt.

Tyvärr finns inget stöd för spellistor ännu för Sonos eller Spotify så bilden ovan är bara ett lättare exempel.

Än så länge saknas fortfarande stöd för många appar men det kommer säkerligen adderas i snabb takt när appen släpps officiellt och vill ni läsa mer om vad Shortcuts är har vi en liten guide som ni kan läsa här.

Comments are closed.