Skrivet den 14 augusti 2018 kl 16:03 av NyheterKommentarer inaktiverade för Siri kan få personliga svar baserat på olika röster185

Siri kan få personliga svar baserat på olika röster

Apple funderar på olika sätt som kan tillåta Siri att ge mer personliga resultat baserat på vilka specifika användare som frågar. Patentet för detta heter ”User profiling for voice input processing” och beviljades i USAs patent och varumärkeskontor idag.

Det beskriver i detalj hur en röstigenkänning kan identifiera en användare igenom deras tal och därifrån sätta igång en specifik profil. Igenkänning kan ske igenom olika typer av sätt där ett kan vara igenom biometrisk information vilket är något som patentet föreslår.

En användare skulle till exempel kunna be Siri att läsa upp nya meddelanden men den specifika användarprofilen skulle kunna begränsa meddelandena endast till de som tagits emot av den specifika användaren.

Medans användaren fortsätter att använda röstassistenten så föreslår patentet att systemet skall kunna notera specifika ord och språkstil och därigenom skapa ett bibliotek för användaren. Systemet skulle även kunna analysera tidigare användning av enheten såsom de mest använda apparna eller kontakter som man använder mycket för att assistera i uppbyggnaden av biblioteket.

Källa: Appleinsider

 

 

Comments are closed.