Skrivet den 29 april 2019 kl 09:45 av Kollektivtrafik, Nyheter34 kommentarer3412

SJ och VOI ingår samarbete
Ta en VOI från tåget!

VOI meddelar idag att de har ingått ett samarbete med SJ som innebär att resenärer som har ett SJ Prio eller är SJ Biz-kunder kan åka gratis med VOI.

Tanken är att när du stiger av tåget i antingen Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Uppsala, Oslo eller Köpenhamn så kan du nu hoppa på en VOI och köra i 30 minuter helt kostnadsfritt för att ta dig till din slutdestination.

Kampanjen rullar till den sista augusti och Fredrik Hjelm, VD på VOI skriver i en pressrelease:

”Vi är väldigt nöjda att gå in i ett partnerskap med SJ. Det är en situation där alla blir vinnare när vi samarbetar för miljövänliga sätt att ta sig fram i våra nordiska städer.”

Vi har själva testat detta nu och är du SJ Prio eller SJ Biz-kund så kan du få dina 30 minuter redan oavsett om du åker tåg eller inte. Genom att klicka här så kan du ange din mailadress för ditt konto hos SJ och får sedan en kod som du kan lägga in i VOI-appen sen är det bara att börja åka elsparkscooter.

För att läsa mer om detta kan ni klicka er vidare här.

Kommentarer

 1. IngoX says:

  Om bara några av SJ Prio- eller Biz-kunderna utnyttjar erbjudandet lär ju medelåldern på sparkcykelåkarna höjas rejält. Det är en kul leksak i offentlig miljö, inte en transportlösning.

 2. Marcus_Attefors says:

  Tycker du inte? Jag använder VOI/Lime flitigt som transportmedel i sthlm, tycker det är en fantastisk lösning!

 3. Stefan_Sandstrom says:

  Jag måste säga att jag har en viss förståelse för gnället om denna tjänst. Jag var ju i sthlm några dagar i helgen. De stog parkerade på alla möjliga platser.
  Bland annat på infarten till parkeringsgarage.
  Har nästan svårt att se att användaren har ställt den där när de är klara. Det finns nog några som tycker det är skitkul att flytta dem efter de använts?

 4. Marcus_Attefors says:

  Tror också det är så i många fall, det har ju blivit lite av en grej att förstöra dessa och sabotera vilket är ofantligt trist. VOI och Lime har ju båda krav numera på att man ska fotografera sin parkering när man låser sparken vilket är bra.

 5. Stefan_Sandstrom says:

  ah är det så man måste göra. Det var ju ganska smart. Satt och fundera på hur man ska komma tillrätta med att folk inte ställer dem var som helst.

  Men…då kommer ju fråga… Vad får folk ut av att sabba dessa?

 6. Marcus_Attefors says:

  Folk är idioter kort och gott, förmodligen är det kids som håller på och sen även folk som inte gillar sparkarna förmodligen som placerar dom på fel ställen så folk ska ringa in och klaga etc.

 7. marten says:

  Har varit här nu i dagarna 2 o ja måste säga att ja e impad av systemet me sparkcyklarna … har inte provat själv än ( vart bubbel berusad hela tiden ) men nästa vända så blir de o provköra eller rättare sagt prov hyra , för ja har kört förut :+1:t2:

 8. Stefan_Sandstrom says:

  Spring ut och testa direkt innan du råkar bli berusad igen.

 9. Marcus_Attefors says:

  Är du SJ priomedlem? Gå via länken i artikeln så får du in krediter i appen och kan åka när du vill. Det kräver inte att man gör det i anslutning med en tågresa =)

 10. marten says:

  För sent , e på mall id sacandianvia nu …

 11. marten says:

  E de nå special … e SJ medl men inte åkt tåg på 7 år kanske …

 12. Marcus_Attefors says:

  Menade mer att du kan registrera nu, du har kvar gratisresorna i appen oavsett =) Nej det är bara att följa länken i artikel så kan du lösa in dina fria minuter.

 13. marten says:

  Eller hur , tur de höst snart o man inte behöver bubbel i solen :joy:

 14. marten says:

  Enkelt !! 6€ tillgodo eller va de stod , ska försöka komma ihåg de nästa gång ja e nykter :wink::champagne::clinking_glasses:

 15. Marcus_Attefors says:

  Haha härligt! Den använder krediten per automatik, så du behöver inte tänka på nått alls när du hyr den sen!

 16. marten says:

  E de bara de här bolaget som hyr ut ?.. jamena de finns ju en del olika utsende på cyklarna …

 17. Marcus_Attefors says:

  Nej finns flera olika! Lime, Tier och sedan någon till som jag inte minns namnet på :stuck_out_tongue:

 18. marten says:

  Fuck … jaja … trodde de var enkelt … men näää som vanligt 10-112 olika appar för samma sak :joy::partying_face::metal:t2:

 19. Marcus_Attefors says:

  Haha kommer säkert en app som knyter ihop alla snart :stuck_out_tongue:

 20. marten says:

  Haha kan hoppas de iaf :joy::yum:

 21. Cribe says:

  Inlagt! Nu ska man bara få tillfälle att testa med :smiley:

 22. Marcus_Attefors says:

  Det är verkligen sinnesjukt kul, och det farliga är att man nästan direkt vill köpa en egen =)

 23. Marcus_Attefors says:

  Nepp! Men vi planerar att göra ett stort test av några olika här i maj =)

 24. IngoX says:

  För mig är en bra transportlösning något som kan ersätta något annat vardagligt transportsätt som gå, cykla, kollektivt, taxi, hyr/lånebil. En sparkcykel i centrala stadsdelarna har jag sällan behov av, inget jag kalkylerar mitt resande efter, men den kan vara kul när andan faller på.

  Detta kan vara en skilnad mellan Göteborg och Stockholm. Här i Gbg ligger spårvagnshållplatserna i centrala stadsdelarna så tätt att man lätt promenerar mellan dem. (men spårvagnen går ack så långsamt genom centrum). I Stockholm kanske en sparkcykel från T-banan är mer motiverad.

  Däremot såg jag här om dagen Cykelpoolen i Kvillestan, laddade ner appen och ska testa. Rejäla trehjuliga elcyklar med stor packlåda. Kan nog ersätta lånebil vid nästa storhandling.

  Men har naturligtvis hämtat mina 30 fria Voi-minuter från SJ Prio, tack för tipset!

 25. Marcus_Attefors says:

  Ja det beror nog lite på hur man använder dom, i Stockholm så är det tunnelbana som gäller och det tar ofta ett tag att åka ned för alla rulltrappor och ta sig till rätt linje. Bussar är bara att glömma för man sitter mest i köer.

  Så jag har använt VOI för att ta mig från punkt A till B på ett snabbt och effektivt sätt när jag ska på möten eller har bråttom någonstans =)

 26. Esse says:

  Livsfarligt med allt med två hjul för alla spåren i GBG.

 27. PiRo says:

  Jag ser framför mig att alla tågresenärer kommer på en ersättnings VOI istället för en ersättningsbuss när det är signalfel och allt annat tågstrul.

 28. Zop says:

  Ett lämmeltåg med Voi-resenärer mellan Södra station och Älvsjö.

Fortsätt snacket i Bubblan!