by • 1 september, 2010 12:37 • Nyheter3 kommentarer1036

SMS’a din GPS-position easyFinder

easyfind

Har du tröttnat på att beskriva i telefon var du är eller har du kanske svårt att ge vägbeskrivningen till din position? Med easyFinder skickar du helt enkelt ett SMS som inkluderar din position. Mottagaren får ett vanligt SMS tillsammans med en länk som öppnar Google Maps på deras iPhone, och vips så ser de var du är. Lätt som en plätt.

Gränssnittet är snyggt men kan vid första anblick vara lite svårt att förstå. Egenligen behöver du bara klicka på Position och skriva ditt SMS. Länken till Google Maps ser man längst ner i SMS’et. Klickar man på det lilla i’et för inställningar kan man också förbereda en fras för alla dina positions-sms. Exempelvis ”Jag är här, kom hit!” så man slipper skriva det varje gång. Det finns standardtexter som är default när man installerar, ”Här är jag” och ”Var är du”.

easyfind_liggande

Läggar man telefonen på sidan kommer man direkt in i skrivläget och kan skriva ett eget också om man inte vill använda sitt sparade standard-sms. Vinkla upp telefonen igen och klicka på position så skickas ditt meddelande med position. När man skrivit ett eget meddelande syns en ikon i displayen. Man kan klicka på den för att radera meddelandet.

I inställningar skriver du också in vad som ska stå vid din position, förslagsvis ditt namn. Där finns också en inställning som gör att man kan få en varning om man försöker skicka sin position om noggranheten är sämre än 100m. En annan funktion är att du kan begära en position av en annan iPhone-användare. Detta fungerar dock endast om den du skickar till har appen installerad men kan vara smidigt om man vill ha koll på kompisars position.

easyFinder kostar 7 kr i App Store och kan spara dig en massa vägbeskrivande i framtiden, du kanske inte ens kan beskriva vägen utan kan låta easyFinder göra jobbet åt dig. Eller så använder du den för att göra vänner avundsjuka när du SMS’ar från stranden när du vet de jobbar. Applikationen är finns på 3 språk just nu, Engelska, Svenska och Tyska.

easyFinder