Skrivet den 30 september 2018 kl 20:10 av Nyheter2 kommentarer5309

Snart blir det dyrare att byta batteri i din iPhone
Du har fram till sista december på dig

Vad hände?

Det var i december förra året som Apple lade upp ett meddelande på sin hemsida där man förklarar hur bolaget hanterar prestandan på iPhone-modeller med äldre batterier. Detta gjorde man då det hade uppmärksammats att Apple klockar ned processorn på iPhone-modeller med sämre batterier.

Många trodde att Apple gjorde detta med flit för att få sina kunder att köpa en ny telefon men anledningen var att dom inte ville att deras kunders telefoner skulle dö titt som tätt när telefonen arbetade hårt. I sitt meddelande skrev Apple:

”För det första, vi har vi aldrig gjort – och skulle aldrig få för oss att göra – någonting för att avsiktligt förkorta livscykeln för en Apple-produkt eller försämra användarupplevelsen för att få kunder att uppgradera till en ny enhet. Vårt mål har alltid varit att skapa produkter som kunderna verkligen uppskattar att använda. En viktig del av det är att en iPhone ska hålla så länge som möjligt.”

Hur agerade Apple?

Apple gick som sagt ut och meddelade varför man valde att klocka ned processorn på telefoner med äldre batterier och i samma veva valde man även att sänka priserna på ett batteribyte. Alla kunder som har en iPhone 6 eller senare modell kan byta batteri för 295 kronor mot tidigare 805 kronor. Erbjudandet sträcker sig ett år och från och med första januari går priset upp igen till 805 kronor.

Hur bokar jag enklast en tid för byte av batteri?

Då det enbart är ca tre månader kvar innan erbjudandet löper ut så är det förmodligen många som kommer passa på i sista sekund. Det är bra att vara ute i god tid och bor du nära en Apple Store så är det absolut enklaste sättet att boka en tid att gå genom Apples egna app ”Apple Supporten”. I appen kan även du som inte bor nära en Apple Store be att dom ringer upp eller så kan du chatta direkt med dom i appen.

 

2 kommmentarer på Snart blir det dyrare att byta batteri i din iPhone

 1. revolverungar skriver:

  Marcus, alla modeller som idag kostar 295kr kommer inte att gå tillbaka till 805kr.
  Se artikel på Apples hemsida,

  https://support.apple.com/sv-se/iphone/repair/service/pricing

 2. Ken Burns Effect skriver:

  Som Ni skrev i en tidigare artikel:

  Efter 31 december 2018 kommer avgiften att ändras till 545 kr för alla dessa produkter utom iPhone X som ändras till 795 kr.

  https://teknikveckan.com/nyheter/snart-kostar-det-mer-att-byta-batteri-pa-din-iphone/