Övrigt

Snart börjar Macworld 2010

Den här veckan börjar Macworld 2010-mässan. I år är det en något mer anonym tillställning då Apple bestämt sig för att inte deltaga. Förr i tiden fanns de tre stora mässor som riktade in sig mot oss Mac-användare. Macworld i San Fransisco nu i början på året, Macworld New York under sommaren samt Apple Expo i Paris som brukade äga rum någon gång i september. 2002 hölls även en i Japan.

Macworld New York flyttade till Boston 2004 och Apple ville inte vara med längre, en andra mässa hölls 2005 utan Apple men sedan fick det vara slut där.

Apple ställde dock upp i Paris och Phil Schiller introducerade iMac G5. Det var sista året som Apple var med i Paris. Anledningen hette att man skulle dra ner på antal utställningar och att man nådde ut via sina egna kanaler, det vill säga Apple Store på nätet och fysiska butiker samt Apple.com.

Förra året på Macworld 2009 var det åter igen Phil Schiller som tog plats på scenen och presenterade nya versioner av iWork och iLife samt MacBook Pro 17″ Unibody. Någon månad tidigare hade man skickat ut ett pressmeddelande och berättat att detta skulle bli den sista som Apple var med på.

När Apple gick ut med detta kände jag en hel del nostalgiska känslor svalla över mig. Jag minns när jag fick min första Mac, en iBook, och någon dag senare var det mässa. På den tiden kunde man följa det live. Steve Jobs berättade att det var hela 60 000 personer som gjorde detta. Sista livesändingen var när iPod mini lanserades på januarimässan 2004 och sedan blev det antagligen för dyrt att sända. Frågan är hur många som hade följt det nu? Antagligen flera hundratusen om inte uppemot någon miljon.

Frågan är huruvida det är den sista Macworld-mässan någonsin.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!