by • 9 oktober, 2010 • NyheterComments (0)177

Snart försvinner din .Mac HomePage

Jobs surfar

När Apples hårt kritiserade molntjänst .Mac blev MobileMe år 2008 var det en rad antika tjänster som försvann. De som hade skapat webbsidor genom webbverktyget fick dock ha kvar sidorna även om de inte gick att ändra. Löftet var att dessa skulle stanna kvar så länge man ville.

Apple väljer nu att få bort dem helt och med tanke på hur extremt osexiga de faktiskt är med dagens standard gör väl inte det så mycket. Vill du ladda hem hela sidan och lägga upp någonstannanstans så går det också bra via din iDisk. Allting är uppbyggt av vanlig HTML-kod.

Sidorna försvinner bara utåt och de kommer att ligga kvar på din iDisk tills du själv tar bort dem. Sista dagen för dina vänner att se dem är  8 november men tills dess kan du kolla in Steve Jobs egna .Mac-sida via homepage.mac.com/steve. Går du in där når du en svunnen tid full med metall, aqua och ränder.

Apple hänvisar till iWeb och MobileMe Gallery för de användare som ännu inte gått över.

Lågupplösta filmer och omodern layout till trots – möjligheten att enkelt skapa sin egen webbsida med bilder, filmer och ljud var onekligen något stort på sin tid.