by • 29 september, 2010 • NyheterComments (1)264

Som ett iTunes i handen. En närmare titt på Remote-appen

remote_1

Igår släpptes så Remote-appen för iTunes äntligen till iPad. Utseendet påminner om ett iTunes i miniatyr där du styr ditt iTunes på datorn. Man startar musik som spelas i datorn och i dina AirTunes-högtalare. Du kan också starta ett inspelat tv-program och se på din tv om du har en Mac Mini som mediacenter exempelvis.

remote_3

Har du en Apple TV så kan du välja att spela innehållet i den istället. Vad som dock är riktigt synd är att man inte kan få musiken att spela på din iPad utan man är begränsad till dator och AirTunes.

När enheter som är kompatibla med kommande AirPlay dyker så torde man förstås kunna spela till dessa också. Appen är kompatibel med AirPlay redan nu och redo att användas med nya Apple TV. Har av förklarliga skäl inte tillgång till en att testa på men att spela till högtalare via AirPlay funkar perfekt.

remote_2

Man skulle även vilja kunna se sina filmer från iTunes direkt i appen men namnet är ju faktiskt remote och bara tänkt att styra andra enheter.

Gränssnittet liknar som sagt iTunes och man har tillgång till musik, podcasts, ljudböcker, filmer, tv-program, Genius-mixes m.m. Är man inne albumet som spelas just nu finns det svarta gränssnittet kvar bland annat. Appen stödjer också Home Sharing vilket är ytterliggare ett plus.

remote_4

Användare av iPhone 4 har fått stöd för Retina-skärmen så de går inte lottlösa heller. Jag får inte glömma att nämna den nya ikonen också. Remote är en universal app från Apple och den är gratis. Tack.

Remote