Övrigt

Sonos visar upp Sonos Amp

Sonos Amp som lanserades 2015 har länge skrikit efter en uppdatering och nu verkar bolaget ha hört våra böner och visade idag upp Sonos Amp.

Sonos Amp är till för dig som inte vill byta ut dina befintliga högtalare men ändå ta del av Sonos multiroom-lösning. På baksidan av Amp kopplar du in vilka högtalare du vill som inte har egen strömförsörjning, sen är du igång.

Den uppdaterade Sonos Amp är dubbelt så kraftfull som sin föregångare Connect:Amp och levererar 125 watt per kanal och förstärkaren klarar utan problem att driva fyra högtalare samtidigt. Precis som med Sonos Beam är fokus med Sonos Amp vardagsrummet och framförallt film och TV-tittande.

 

Sonos Amp kommer därför utrustad med en HDMI port med stöd för ARC så man enkelt kan koppla in sin TV direkt i Amp och sen skicka ut ljudet via valfria högtalare. Precis som med Sonos andra produkter går det att koppla ihop Amp med Play:1 Sonos One eller Play:5 och använda som bakre högtalare om man vill ha ett surroundljud.

Designen är även helt omgjord och den följer nu företagets designspråk på sina moderna produkter och på framsidan finns touchkontroller för att styra Play/pause och volym. Eftersom Sonos Amp inte är en högtalare så saknas stöd för Alexa men det går att koppla ihop Amp med en Echo Dot eller liknande om man vill.

Sonos Amp kommer att kosta 6990 kronor och släpps i februari.

Via The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!