by • 24 november, 2014 07:36 • NyheterInga kommentarer748

Sony plockar ned sitt senaste reklamklipp

Sonys senaste reklamkampanj för PS Vita publicerades under helgen på Youtube men blev inte långvarig. Bara dagar efter att den lagts upp har företaget plockat ned den igen.

Reklamklippet ska fokusera på de nya fjärrspelsfunktionerna som PS4, PS Vita och vissa Xperia Z-enheter har, och som bland annat låter dig använda en smartphone-skärm för att spela på din PS4:a. En riktigt elegant och trevlig funktion som recensenter uppskattat. Men reklamklippets upplägg är allt annat än elegant.

På sätt och vis, som framkommer i The Verge:s analys, försöker Sony påvisa att ”alla är spelare” och har en kvinna i klippet för att betona det. Men denna kvinna gör inget annat än att anspela på sex, och inledningsvis ska vi tittare luras tro att hon talar om att vi (män?) masturberar väldigt ofta.

Enligt utsago är reklamklippet skapat av samma PR-byrå gjort reklambilden nedan för en tidigare kampanj om PS Vita.

Sony PS VITA

 

[via:http://www.theverge.com/2014/11/23/7271617/sonys-pulled-ps-vita-ad-is-embarrassing-for-everyone ”The Verge”]
[source:http://boingboing.net/2014/11/21/vringe.html ”BoingBoing”, http://creativecriminals.com/playstation/touch-both-sides ”Creative Criminals”]

[related]relaterat[/related][display-posts tag=”sexism, jämställdhet, jämlikhet, ” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]