Skrivet den 5 december 2011 kl 11:00 av Nyheter4 kommentarer471

Spotify-app till iPad är på gång

iPad-app-montage

Bilden är ett montage - Ember

Märkligt nog har Spotify ännu inte överraskat oss med en officiellt iPad-app, men Spotifys brittiska chef, Chris Maples, har nu i en intervju med Pocket-lint uttalat sig och sagt rent ut att en iPad-app har högsta prioritet och verkligen är på gång. Någon exakt tidsram för lansering ges inte, men enligt Maples släpps appen ”om inte allt för länge”.

Nyligen släpptes en beta-version av Spotify med en egen inbyggd app-marknad där alla appar är skapta i HTML5, vilket innebär att de Spotify-specifika apparna rent teoretiskt utan några problem kommer fungera på iPad och alla andra webbläsare och enheter som har stöd för HTML5.

Intressant nog har Spotify valt att följa Apples slutna, eller förlåt, integrerade app-modell, vilket innebär att alla appar som skrivs för Spotify måste godkännas innan de kan släppas till allmänheten. Om detta är rätt väg att gå för Spotify eller om det är hämmande företagets utveckling låter vi vara osagt, men Apples modell har utan tvekan visat sig vara mer praktisk för användarna ur den aspekten att alla appar fungerar på alla enheter, jämfört med Android som lika gärna kan ha begreppet ”fragmentering” stämplad över loggan.

Du kan läsa hela artikeln med intervjun på Pocket-lint.

(via The Next Web)