Övrigt

Spotify har nu 87 miljoner betalande kunder

Siffrorna för tredje kvartalet är ute

Spotify har nu presenterat hur deras tredje kvartal har gått och det var i linje med vad analytikerna hade förespått. Bolaget gör fortfarande större förluster men det är enligt plan för att ta så många marknadsandelar som möjligt – primärt från Apple Music.

Totalt har nu Spotify 87 miljoner betalande kunder vilket är en ökning på 5 miljoner från föregående kvartal och slår man ihop dom betalande kunderna med dom som använder det kostnadsfria alternativet så har bolaget nu totalt 191 miljoner användare. Bolaget har en omsättning på 14 miljarder kronor och ett rörelseresultat på -61 miljoner kronor och tittar man totalt sett på hela året så har man en omsättning på närmare 39 miljarder kronor och en rörelseförlust på 1,4 miljarder kronor.

Spotify meddelar även att man har en potential att försöka nå lönsamhet redan under nästa kvartal vilket ska bli väldigt intressant att se om dom lyckas med då bolaget hittills sedan start har gått med förlust. Något annat som bolaget har noterat är att dom som använder sig av den kostnadsfria tjänsten med reklam i allt större utsträckning byter och blir betalande kunder istället.

Vad använder du för musiktjänst idag? Skriv gärna bland våra kommentarer!

Källa Spotify

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!