Skrivet den 24 april 2018 kl 16:14 av NyheterInga kommentarer838

Spotify presenterar det omdesignade Spotify Free

Idag höll Spotify låda i New York och man kickade igång eventet med att meddela att man nu har 90 miljoner användare som kör Spotify Free. Man kommer lansera ”self-driving playlists” som kommer använda sig av maskin-inlärning för att skapa spellistor till dessa gratis-användare.

Man kommer även att lansera en helt ny app för Spotify Free som kommer att ge en bättre upplevelse. Appen kommer vara en riktig lättviktare och ska inte ta upp mycket plats på mobilen, och den ska dra 75% mindre datatrafik om man aktiverar ett speciellt sparläge.

När man startar den nya Spotify Free appen så kommer man få välja sina favoritartister, och sen kommer Spotify bygga listor åt dig baserat på dom svaren. Man kommer kunna lyssna hur många gånger man vill på en låt och totalt kommer man kunna ha 15 olika spellistor som totalt innehåller 750 olika låtar.

En stor skillnad för gratisanvändarna är att man inte längre är tvingad att ha shuffle-mode igång, man kan själv välja vilka låtar man vill lyssna på i spellistorna. Och man kommer även kunna skapa egna spellistor och lägga till låtar från dom andra listorna, den nya appen kommer att lanseras globalt inom dom kommande veckorna.

Den nya appen och Spotify Free är inriktat mot den yngre kundbasen som inte har råd med ett premium-abonnemang, 71% av Spotify´s användare är under 34 år.

Spotify meddelar att man totalt har 159 miljoner användare varav 70 miljoner är betalande kunder. Man hoppas nå 96 miljoner betalande användare i slutet av 2018.

https://twitter.com/twitter/statuses/988794049204248576