Skrivet den 6 februari 2019 kl 14:03 av Nyheter, Streaming1 kommentar362

Spotify satsar ordentligt på Podcasts
Har köpt upp Gimlet Media och Anchor

Kriget mellan Spotify och Apple Music blir allt intensivare och Spotify har nu köpt upp Gimlet Media och Anchor för att ta nästa steg in i podcastmarknaden.

Gimlet Media är ett relativt nystartat bolag vars uppgift är att tillhandahålla välgjorda podcasts på en trevlig plattform och bolagets grundare har även gjort en podcast där lyssnarna får följa honom under sin resa när han startar Gimlet Media. Spotify har även köpt Anchor som är ett företag som tillhanda håller både plattform, verktyg och mycket annat till personer som vill skapa podcasts och bli upptäckta.

Spotify planerar fler uppköp under året och totalt förväntas bolaget lägga runt 500 miljoner dollar på uppköp som har med podcasts att göra. I samma veva som uppköpen annonserades så passade bolaget även på att meddela att man nu har 207 miljoner aktiva lyssnare per månad och totalt är det nu 96 miljoner som betalar för tjänsten – vilket är ungefär dubbelt så många betalande kunder som Apple Music för tillfället har.

Tycker ni om podcasts så får ni inte missa att vi på Teknikveckan släpper ett rykande färskt avsnitt varje vecka och vi finns även på Spotify. För att komma till vår podd på Spotify kan ni klicka er vidare här.

 

En kommentar på Spotify satsar ordentligt på Podcasts

  1. AlmisVallis skriver:

    Älskar att han har en Apple watch :)