Övrigt

Steam Machines – Valve ger oss hårdvara

Spelvärlden har länge väntat på att Valve ska lansera sin egen spelkonsol med det beryktade namnet Steambox och diskussionerna brakade loss när Valve i veckan slog på stora trumman och skulle presentera tre stora nyheter för spelvärlden.

Trots att första presentationen inte innehöll någon Steambox verkade publiken ändå nöjd med nyheten om att SteamOS, operativsystemet för våra vardagsrum är under utveckling.

Andra nyheten har nu kommit med Steam Machines, vilket verkar vara ett ramverk för tillverkare att förhålla sig till för att kunna utveckla hårdvara optimerad för SteamOS.

Valve har byggt en prototyp som kommer att gå ut till 300 lyckliga betatestare för att ta reda på hur SteamOS tas emot hos en större massa.

Så snart betatestningen är över kommer tillverkare att få tillgång till ramverket och de första maskinerna väntas nå butikerna någon gång under år 2014.

Enheterna kommer att vara kompatibla med mus, tangentbord och en handkontroll som kommer i den tredje och sista presentationen.

Valve är noga med att poängtera att inga maskiner kommer att vara låsta till SteamOS samt att Steam för andra plattformar kommer att utvecklas precis som vanligt.

På siten för Steam Machines kan du bli betatestare om du uppfyller kraven nedan:

  • Du måste logga in på Steam före 25:e oktober
  • Du måste vara medlem i Steam Universe, ett community för Valves nya produkter.
  • Du måste godkänna Steam Hardware Beta Villkor.
  • Du måste ha minst 10 vänner i Steam.
  • Du måste ha en offentlig Steam Community-profil.
  • Du måste ha spelat ett spel i Big Picture-läget med en handkontroll

[source:http://store.steampowered.com/livingroom/SteamMachines/ “Steam”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!