by • 20 september, 2010 • NyheterComments (11)308

Stora mobiloperatörer vill skapa eget operativsystem

Mobiloperatörerna har alltid haft en ohälsosam inställning till de telefoner som de distribuerar. I tidernas begynnelse gjorde man om redan ganska fula gränssnitt till att bli ännu fulare där Vodafone var skräckexemplet här i Sverige.

Man skapade sina egna WAP-portaler där det gick hjälpligt att ladda hem ringsignaler som kostade skjortan samt mediokra javaspel.

Sedan kom Apple och läxade upp dem genom att berätta att dereas jobb är att skicka teleräkningarna medan Apple och andra som kan grafiska gränssnitt och underliggande system fixar det.

Därefter kom Google och erbjud operatörerna ett helt ok OS som de tyvärr kunde omdana efter bästa förmåga så som eget gränssnitt men också att tvinga på användarnas deras demoprogram, som inte går att avinstallera. Samt själva bestämma vilka telefoner som skulle ha vilket OS.

Men detta räcker uppenbarligen. Nu vill man skapa ett helt nytt operativsystem för att få ännu mer kontroll och självklart är fransmännen i spetsen. Vi minns alla SECAM.

Här och nu kan vi ge er ett supertips som säkerligen kommer att spara er många euro. Ni kan inte göra operativsystem – ni är bra på att hitta på kreativa abonnemangslösningar och värva stressade kunder utanför Hemköp. Vill ni fortsätta att tjäna era miljarder så rekommenderar vi att ni håller er till just detta.