Övrigt

Streamingbolagen har problem med den yngre generationen

Att streama filmer och serier blir bara mer och mer populärt men ett problem som dom stora bolagen så som Amazon, Hulu och Netflix ställs inför är att flera användare delar på ett konto.

Det är främst den yngre målgruppen som gillar att dela konto med varandra, dom som är födda tidigt 80-tal och mitten av 90-talet. Detta är generationen som har växt upp med att inte behöva betala för material då illegal nedladdning av film och serier har varit väldigt populärt.

Analysbolaget Magid har tittat närmare på hur vanligt det är att dela konton med varandra i dom olika åldersgrupperna och dom som är födda på 80- och 90-talet sticker ut. Totalt uppskattar man att 35 procent av användarna delar konto medans bland 60- och 70-talister är det bara 19 procent som delar konto. Och bland 40- och 50-talister är det 13 procent som delar konto. Och värre verkar det bli för streamingbolagen då dom som är 21 år eller yngre är mest benägna att låna sina föräldrars konton – även efter det att dom har flyttat hemifrån. Totalt så är det 41 procent av dom som är 21 år eller yngre som delar konto istället för att betala för det själv.

Hur Netflix, Amazon och Hulu och andra bolag ska lösa detta vet man inte ännu, men att det kommer ske någon form av förändring på deras abonnemang tror flera experter kommer ske då man går miste om stora intäkter på grund av detta.

Delar du konton med andra eller betalar du för tjänsterna själv? Skriv gärna bland våra kommentarer!

Via CNBC

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!