by • 19 november, 2010 16:16 • Nyheter25 kommentarer512

SvD till iPad inom kort men priset blir högt

svd_ipad

Svenska Dagbladet kommer inom kort att lansera en digital version av sin dagstidning. Tidningen blir sökbar och får zoomfunktioner. Versionen för iPad kommer att innehålla hela den vanliga tidningen inklusive annonser. Vad som verkar vara en smart lösning är ett speciellt läge för att läsa artiklar.

    SvD – inom kort i varje Ipad

    – I en första fas kommer SvD att säljas som lösnummer i App Store. I nästa fas kan man teckna en prenumeration. Då blir det också ytterligare annonsmöjligheter, säger Ebba Annell, chef för SvD Affärsuveckling.

    Tidningens prenumeranter kan köpa SvD i Ipad för ett mindre tillägg på 29 kronor i månaden. För nya prenumeranter och köpare av SvD i Ipad blir priset 28 kronor per dag eller 185 kronor i månaden.

Vad som är mindre roligt och om jag får säga det verkar riktigt dumt är prissättningen som ni ner ovan. Man kommer alltså till en början bara kunna köpa lösnummer och får då betala 28 kronor per dag! Hur tänker dom här?

Om man nu vill att någon ska prenumera på tidningen när det väl släpps kanske det vore smart att redan ha fått läsarna intresserade av tidningen men ingen kommer köpa en dagstidning för 28 kronor per dag. Man kanske köper ETT nummer av nyfikenhet men sen är det slut.

Vore det inte smartare att ge bort tidningen gratis varje dag tills man lanserar prenumerationer till det vettigare priset 185 kronor i månaden eller kanske högst 7 kr per dag. Nu tycker jag att 185 kronor också är i högsta laget men 28 kronor per dag är direkt dumt. Vad tycker ni?