by • 25 november, 2010 15:30 • Nyheter8 kommentarer329

Svensk pekbok för de minsta till iPhone

pekbok

Idag fick min dotter en ny iPhone-app på svenska. Det är en pekbok som interagerar med ditt barn på ett lärorikt sätt då man både får se en bild och höra vad bilden föreställer. I huvudmenyn får man välja mellan fyra olika teman – djur, färger, frukter och fordon.

Djuren är söta, men färgerna för få, fruktbilderna ganska fula, fordonen är helt ok förutom flygplanet och helikoptern som är fotande ur en konsig vinkel och den engelska dubbeldeckaren som dottern inte ansåg var en buss eftersom de inte ser så ut här i Sverige.

    ”Pekbok” är en interaktiv version av den klassiska pekboken. När barnet pekar på en bild säger en röst vad bilden föreställer, samtidigt som en text visas. Pekboken är ett fint sätt för barn och deras föräldrar att tillsammans ha en rolig stund och lära sig något på vägen. Vi har satt samman ett antal lätt igenkännbara bilder och grupperat dom i fyra kategorier: frukter, fordon, färger och djur. Pekboken är lämplig för små barn mellan 1 och 3 år.

Fördelarna med denna app är att den är på svenska och väldigt lätt att hantera. Dottern som är två år klarade helt utan instruktioner att utforska appen och ta sig mellan de olika teman som finns i pekboken. Appen funkar även fint till iPad i x2-läget då de minsta barnen helt enkelt får större yta att klicka på.

Pekbok kostar 7 kr i App Store.

Pekbok - Optimates