Övrigt

Svenska företag positiva till Google Assistant

Vi är många som har gått och väntat på att Google ska släppa sin röstassistent Google Assistant på svenska och nu är dagen äntligen här.

Men det är inte bara privatpersoner som har gått och väntat på denna dag utan även flera större svenska företag som i det tysta har byggt in röstassistenten i sina produkter och tjänster. Några av bolagen som har kopplat sina tjänster till Google Assistant är H&M, SJ, SAS, Spotify, Sveriges Radio och Ica rapporterar Computer Sweden.

Samuel Young, chef för Icas innovationsavdelning Ica X säger till Computer Sweden:

“Vi har gjort en röstassistent som vi döpt till Mon-Ica, en figur från förr som vi plockat upp igen. En uppdaterad version. Med henne kan kunden få hjälp med inköpslistor och recept”

Samuel säger att Ica i dagsläget enbart har stöd för Google Assistant men detta då Amazons Alexa inte har lanserats i Sverige och Apples Siri inte tillåter stöd i externa appar – men Ica kommer inte vara främmande för att implementera fler röstassistenter i framtiden.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan fler företag använder sig av Google Assistant och vi får hoppas att Google jobbar snabbt så våra smarta högtalare får Google Assistant på svenska inom en snar framtid.

Nedan kan ni se en bild på alla företag som hittills fungerar med röstassistenten på svenska.

Via Computer Sweden

Bild: Mobil.se

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!